Журналісти повідомили, нібито у Киви під час обшуку знайшли золоті злитки та картини з нардепом в різних образах (оновлено)
Facebook / Телебачення Торонто

У середу, 1 грудня, видання Bihus повідомило, що під час обшуків у нардепа Іллі Киви правоохоронці нібито знайшли валюту на 15 млн грн, золоті злитки та дві картини з його зображенням.

Оновлення від 2 грудня. Наступного ранку після виходу матеріалу керівник проєкту Денис Бігус виклав відео, в якому повідомив, що факти щодо обшуку в будинку Киви не відповідають дійсності. Журналіст вибачився і пояснив, що джерела в правоохоронних органах надали їм фото- і відеоматеріали з іншої справи. Водночас Ілля Ківа заявив, що позиватиметься до суду на Bihus за поширення неправдивої інформації.

На одній із картин Кива зображений у вигляді фашистського лідера Італії Беніто Муссоліні, а на іншій — в образі одного з героїв фільму «Кавказька полонянка». Разом із ним на полотні є Віктор Медведчук та Вадим Рабінович. Картини «чи то малює, чи то продає» Світлана Крюкова, керівник підсанкційного сайту «Страна», повідомило видання.

Також повідомлялось, що у Киви знайшли понад 1 млн 100 тис. грн та $500 тис. готівкою. Загальна вартість знайденого золота оцінили не менше, ніж у 1 млн грн. Жодної з цих сум грошей та коштовностей немає в декларації народного депутата.

Обшуки в Іллі Киви проходили 16 листопада. Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю. Після цього нардепа позбавили права на нагородний пістолет.

У Киви відібрали науковий ступінь. А тих, хто його давав, «забанили» на два роки