В Індії помер голова, ймовірно, найбільшої родини у світі. Він мав 38 дружин і 89 дітей

В Індії, у штаті Мізорам помер 76-річний Зіона Чана, який вважається главою найбільшої сімʼї у світі.

Чана страждав на діабет і гіпертонію, пише BBC. Лікарі повідомили інформаційному агентству PTI, що стан Чани погіршився вдома, у селі Бактаунг Тлангнуам. У неділю ввечері, 13 червня, його доставили до лікарні, де констатували смерть.

Новину також підтвердив головний міністр Мізорама Зорамтханга, який висловив свої співчуття у Twitter «з важким серцем».

Чана — глава релігійної секти, яка практикує полігамію. Він залишив після себе 38 дружин, 89 дітей і 36 онуків (за іншими даними — 39 дружин, 94 дитини, 33 онуки і одного правнука). Щонайменше в одному звіті стверджується, що його родина складається з 181 людини.

Важко сказати, чи справді Чана була головою найбільшої сімʼї у світі, оскільки є й інші, які претендують на цей титул. Також складно оцінити точний розмір його сімʼї. 

Але у місцевих новинах він згадується як володар «світового рекорду».

Величезна сім'я живе разом у чотириповерховому будинку під назвою Chuuar Than Run, або Будинку нового покоління на сто кімнат. Як повідомляють місцеві ЗМІ, його дружини живуть у гуртожитку біля приватної спальні Чани.

GETTY IMAGES

За даними Reuters, Чана народився в 1945 році. Зі своєю найстаршою дружиною, яка на три роки старша за нього, він познайомився у 17 років.

Помер хореограф та танцюрист Григорій Чапкіс