В Instagram з’являться нові функції, щоб відштовхнути підлітків від шкідливого контенту
Getty Images

Instagram представить нові функції, щоб відвернути підлітків від шкідливого контенту і спонукати їх «відпочити» від платформи.

Про оновлення оголосив Нік Клегг, віце-президент Facebook з міжнародних справ, на CNN.

Це відбулось менш ніж через тиждень після того, Френсіс Хоген, колишній менеджер з продуктів у Facebook, дала свідчення перед Конгресом США про негативний вплив Instagram на психічне здоров'я молодих людей.

«Коли наші системи побачать, що підлітки дивляться один і той же контент знову і знову, і цей контент може бути несприятливим для них, ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту», — сказав Клегг.

Він додав, компанія планує запровадити функцію під назвою «Взяти перерву», де запропонують підліткам просто відпочити від Instagram.

Клегг не надав часової шкали для жодної з функцій. Додав, що вони «ще не тестуються, але скоро будуть».

В США пара продала секретні документи про атомні підводні човни, сховавши їх у сендвічі

Facebook піддавався інтенсивній критиці протягом останніх декількох тижнів після повідомлення Wall Street Journal, заснованого на внутрішніх документах компанії. Френсіс Хоген заявила у Конгресі, що Instagram може бути токсичним, особливо для дівчаток-підлітків. Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг оскаржив обліковий запис Хоген, заявивши, що це нелогічно для компанії, яка покладається на рекламодавців.

Instagram дозволив публікувати в стрічці годинне відео