В Ірані після ліквідації ватажка ХАМАС арештували десятки людей — NYT

В Ірані заарештували понад 20 людей, зокрема відповідальних за безпеку військових високопосадовців, через вбивство лідера політичного крила ХАМАС Ісмаїла Ханії в його гостьовому будинку у Тегерані 31 липня.

Про це пише The New York Times з посиланням на джерела.

Видання зазначає, що вбивство ватажка ХАМАС після інавгурації нового президента Ірану та жорстка реакція свідчать про те, що це був руйнівний провал безпеки для керівництва Ірану.

За словами джерел газети, спеціалізований розвідувальний підрозділ Корпусу вартових революції взяв на себе розслідування та шукає підозрюваних. Поки що вони не публікували жодних подробиць про арешти чи хід розслідування, але раніше Іран обіцяв «сувору помсту».

Після вбивства іранські агенти обшукали комплекс, де розташований гостьовий будинок, помістили всіх його співробітників на карантин, деяких арештували, а також конфіскували всі електронні пристрої, включаючи особисті телефони.

Агенти переглядали багатомісячні записи камер із залів очікування міжнародних і внутрішніх аеропортів. У КВІР вважають, що агенти ізраїльського Моссаду все ще перебувають у країні, і вони мусять їх знайти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Ірані вбили одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханію — ЗМІ