В Ірпіні активісти протестували з фаєрами проти ромів. Що там відбулось? (фото)
Національна поліція

В Ірпені, що під Києвом, у неділю, 17 жовтня, близько 50 осіб влаштували акцію протесту проти діяльності в місті ромів. Привідом став інцидент, що стався напередодні. Тоді двоє представників ромської народності побили 22-річного місцевого мешканця.

Про це повідомили у Національній поліції.

«Двоє представників ромської народності завдали легких тілесних ушкоджень одному з жителів Ірпеня. Ми відкрили кримінальне провадження», — розповіла Ірина Прянишникова, речник головного управління Нацполіції у Київській області.

В соцмережах місцеві жителі пишуть, що роми, які побили хлопця, нібито мають відношення до торговлі наркотиками у місті. Водночас правоохоронцям закидають бездіяльність.

Зокрема, про проблему з наркотиками в Ірпіні написав у Facebook Тимур Нагалевський, депутат Ірпінської міської ради.

«Якби поліція ловила торговців наркотою в Ірпені й карала їх по закону, то такого б не було. Улітку я особисто як депутат міськради звернувся до начальника поліції й вказав конкретно — хто й де продає наркотики, де коляться й кидають шприци... Мені відповіли, що дільничний три рази був під дверима тієї квартири, але йому не відчинили... Ось тепер проблема вилізла назовні», — вказує Нагалевський.

За його словами, проблема наркоманії й торгівлі наркотиками в Ірпені не вирішена зовсім, а Ірпінь — місто не тільки новобудові парків, «але й наркоманів і наркоторгівлі».

Водночас депутат зазначає, що злочин не має національності, а активісти чинять начебто справедливість на свій розсуд, бо державні інститути не працюють.

В МВС підтвердили, що в крові померлого нардепа Полякова виявили метадон