В Ісландії розпочалося виверження вулкана: лава витікає з тріщини довжиною 3,5 км (фото)

У ніч на 19 грудня на південному заході Ісландії на півострові Рейк'янес розпочалося виверження вулкана. Цьому передувало кілька тижнів інтенсивних землетрусів.

Про це пише Theа Guardian.

Виверження почалося неподалік від рибальського містечка Гріндавік. Близько 4000 його жителів евакуювали ще у листопаді, після того як у районі зафіксували біля 1000 невеликих землетрусів протягом 24 годин. Вдома їм дозволялося перебувати лише з 7:00 до 21:00.

Наразі довжина тріщини на земній поверхні становить близько 3,5 км і продовжує збільшуватися. Лава вивергається з неї зі швидкістю від 100 до 200 кубометрів на секунду.

Вулкан Ісландія

вулкан Рейк'янес

вулкан Рейк'янес ісландія

вулкан Рейк'янес ісландія виверження фото

Міжнародний аеропорт ісландської столиці, Рейк’явіка, який розташований неподалік, залишається відкритим, хоча й із численними затримками як для прильотів, так і для вильотів.

За останні роки на півострові Рейк'янес відбулося кілька вивержень у безлюдних районах, але останнє може становити загрозу для міста Гріндавік, заявила влада.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Китаї стався землетрус: загинули 118 осіб, сотні постраждали (фото)