В ISW оцінили можливість вступу Білорусі у війну на боці рф

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається уникнути втягнення своїх військових у війну проти України.

Так вважають в американському інституті вивчення війни (ISW).

Зазначають, що Лукашенко звинуватив Україну та НАТО у зростанні кількості провокацій біля кордону. За його словами, Київ нібито намагається втягнути Альянс у війну.

Лукашенко заявив, що білоруській владі вдалося утримати потенційного супротивника від застосування військової сили проти Білорусі, і що НАТО нарощує сили і посилює бойову підготовку в сусідніх країнах.

Також глава Міноборони країни Віктор Хренін зазначив, що РБ планує тільки захищатися у разі нападу, а підготовки до війни не ведеться. Аналітики додають, що у ГУР МОУ також не бачать ознак формування ударного угруповання з боку Білорусі.

На думку фахівців, білоруська влада вигадує агресію НАТО, щоб показати рф, що їхня армія повинна залишатися в Білорусі для захисту від Альянсу.

«Таким чином Лукашенко та Хренін хочуть створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу Білорусі у війну проти Україні. Саме тому вступ Білорусі у війну вкрай малоймовірний», — додають в ISW.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До 15 тис. білоруських військових готові воювати проти України — Генштаб