В Італії помер Сільвіо Берлусконі — ЗМІ

В Італії на 87-му році життя помер колишній премʼєр-міністр Сільвіо Берлусконі.  Про це повідомили італійські газети Corriere della Sera і La Repubblica.

Берлусконі госпіталізували до міланської лікарні 9 червня. Тоді повідомлялося, що політик сам прибув до лікарні і перебував у звичайні палаті.

Це була вже його друга госпіталізація з початку року. Спочатку його терміново доставили до лікарні 5 квітня. Тоді він пробув понад 10 днів у реанімації, а виписався лише 19 травня. Після госпіталізації лікарі повідомили, що Берлусконі хворий на хронічний мієломоноцитарний лейкоз — рак крові.

Сільвіо Берлусконі: коротка біографія

Сільвіо Берлусконі народився у Мілані в 1936 році. Спочатку він збудував кар'єру успішного бізнесмена у сфері будівництва та нерухомості, а у 1970-х роках вийшов на ринок ЗМІ. Згодом заснований ним компанія Fininvest стала одним із найбільш медіахолдингів не лише в Італії, але й загалом у світі. До того ж у 1986 році він купив футбольний клуб «Мілан»

Сільвіо Берлусконі у 1994 році

У 1994 році 57-річний Берлусконі вирішив піти у політики та заснував партію «Вперед, Італія!». Політсила кожного разу проходила до парламенту, а її лідер тричі ставав прем'єр-міністром у 1994—1995, 2001—2006 та 2008—2011 роках.

«Вперед, Італія!» також входить і до нинішньої правої коаліції, яка перебуває при владі у країні з 2022 року.

Сільвіо Берлусконі та Путін

Берлусконі неодноразово ставав фігурантом корупційних та секс-скандалів, проте жодного разу у суді його провину так і не до вели. Також він вихвалявся дружніми стосунками з путіним та не підтримував надання військової допомоги Україні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ми робимо ставку на перемогу України — прем'єр-міністр Італії