В Італії помер ватажок мафії Cosa Nostra Маттео Мессіна Денаро: що про нього відомо

В Італії після тривалої хвороби помер ватажок сицилійської мафії «Коза ностра» Маттео Мессіна Денаро.

Про це повідомляє The Guardian.

Італійське інформаційне агентство Ansa повідомило про його смерть у ніч на 25 вересня. Мер міста Л’Аквіла П’єрлуїджі Біонді підтвердив цю інформацію.

У січні 61-річного ватажка мафії затримали у приватній клініці в Палермо. Він переховувався від правосуддя 30 років. Не було актуальних фотографій мафіозі — і це значно ускладнило розшук. Використовуючи кілька знімків, зроблених у 1980—1990 роках, італійські правоохоронці зробили цифрову реконструкцію його зовнішності.

У серпні Денаро перевели з в’язниці суворого режиму в Л’Аквілі, а потім до міської лікарні Сан-Сальваторе. Він впав у кому ввечері 22 вересня.

За даними газети Corriere della Sera, Денаро планують поховати в сімейній гробниці разом з його батьком доном Чіччіо, який також був головою місцевої мафії.

Хто такий Маттео Мессіна Денаро

Він народився в Кастельветрано, Сицилія, у 1962 році. Процвітав у сімейному бізнесі, побудувавши нелегальну багатомільярдну імперію у сферах перероблювання відходів, вітроенергетики та роздрібної торгівлі.

Мессіна Денаро був відомий своєю участю в організації безлічі злочинів, скоєних Cosa Nostra. Його також звинувачували в організації вбивств десятків людей. У 2002 році йому було винесено вирок до довічного ув'язнення.

Він був відомий своїм розкішним способом життя — носив дорогі костюми, годинник Rolex і сонцезахисні окуляри Ray-Ban. Його арешт був значущою подією, оскільки його пошуки були ускладнені відсутністю недавніх фотографій, і доводилося використовувати комп'ютерні технології для реконструкції його зовнішності.

Мессіна Денаро відмовлявся співпрацювати з владою і викривати злочини Cosa Nostra. Він був ключовою фігурою в кількох жорстоких убивствах, серед яких були вбивства суддів, включно з Джованні Фальконе і Паоло Борселліно.

З його смертю слідчі побоюються, що безліч таємниць і секретів Cosa Nostra підуть із ним у могилу, оскільки він залишався вірним мовчазному кодексу мафії (омерта) до кінця.

В Італії найбільш активними й небезпечними є три мафіозні групи: калабрійська «Ндрангета», сицилійська «Коза ностра» та неаполітанська «Каморра».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Італії помер Сільвіо Берлусконі — ЗМІ