В Італії зникла заарештована яхта російського олігарха
Яхта Aldabra

Яхта російського олігарха, конфіскована в рамках санкцій ЄС, загадково зникла з порту міста Ольбія на італійському острові Сардинія влітку цього року. Про це пише  The Guardian

22-метрова яхта Aldabra, вартістю близько € 1 млн, належить мільярдеру Дмитру Мазепіну, власнику компанії з виробництва мінеральних добрив.

Судно заарештували у порту Ольбії у березні, коли олігарх потрапив до санкційного списку через кілька тижнів після початку вторгнення росії в Україну.

Яхта залишалася там до червня, а зникла за кілька годин до того, як було офіційно підтверджено, що вона належить Мазепіну.

«Мазепін знав, що він був у списку, але зумів максимально використати період, протягом якого ми працювали над тим, щоб встановити, що яхта належить йому, оскільки ми повинні були дослідити ланцюжок володіння. Ми були в процесі підтвердження (права власності – ред.), коли її забрали», — розповіло виданню джерело в підрозділі фінансової поліції Сардинії.

Правоохоронці встановили, що Мазепін найняв іноземну компанію, яка в свою чергу найняла сардинського капітана, щоб вивести яхту з Італії. Востаннє її бачили у невеликому порту Бізерта в Тунісі. Зараз поточне місцезнаходження яхти невідоме.

Поліція заявила, що Мазепіну, компанії, яка займалася організацією втечі яхти, і капітану, який стверджував, що не знав, що судно належить олігарху, загрожує штраф у розмірі до 500 тисяч євро за незаконне виведення судна з Італії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ФБР провело обшуки на яхті Медведчука в Хорватії — ЗМІ