В Ізраїлі чоловіка звинуватили у домаганнях через його твіти про дружину колишнього премʼєра
Getty Images

В Ізраїлі чоловіку висунули звинувачення у домаганнях через Twitter. У 2019 він опублікував пости, де погрожував зґвалтувати Сару Нетаньяху, дружину колишнього прем'єр-міністра.

Про це повідомляє The Times of Israel.

55-річний Боаз Дрорі «у презирливій та образливій формі» на своїй сторінці у Twitter обговорював тему привабливості Нетаньяху. Він також описав статевий акт, який би здійснив, якби був «настільки патріотичним». 

Згідно з законодавством Ізраїлю дописи такого змісту підпадають під визначення «сексуальних домагань».

«В описаному дописі підсудний сексуально домагався Сари Нетаньягу, звертаючись до неї з презирством і в такий спосіб, що принижує її стать і сексуальність», — йдеться у звинуваченні.

У серпні 2020 року, після першого допиту Дрорі, Біньямін Нетаньяху, тодішній прем'єр-міністр, звинуватив генерального прокурора в «скандальному» ігноруванні загроз на адресу нього та його сім'ї. Прем’єр стверджував, що це наражає їх на небезпеку. У відповідь прокурор заявив, що для цього твердження немає підстав.

Наступного дня постраждала заявила в інтерв'ю, що зазнала сексуального насильства з боку демонстрантів, які протестують проти прем'єр-міністра.

«Я безперечно відчуваю, що зазнала сексуального насильства — жахливий марш повітряних куль у формі статевих органів та повідомлення у соціальних мережах з метою зґвалтування мене, в якому використовувалися відверті та грубі вислови», — сказала Нетаньяху.

Кевіну Спейсі доведеться виплатити майже $31 млн продюсеру «Карткового будиночка»