В Ізраїлі розпався коаліційний військовий кабінет, створений після нападу ХАМАС
TOMER APPELBAUM/POOL

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпустив військовій кабінет, який створили із залученням лідерів опозиційних партій 11 жовтня 2023 року після нападу терористів ХАМАС на країну.

Про це пишуть The Times of Israel і The Jerusalem Post.

Нетаньягу оголосив про це 16 червня на засіданні уряду. Рішення ухвалили після того, як 10 червня один з лідерів опозиції  Бені Ганц вирішив залишити своє місце у військовому кабеніті. Перед цим він критикував прем'єра за відсутність плану чіткого плану перемоги над ХАМАС та повоєнної стратегії щодо сектору Гази.

«Кабінет створили за угодою з Ганцем, на його прохання. Щойно Ганц пішов, необхідність у кабінеті відпала. Для ліквідації ХАМАС приймались рішення, які не завжди були прийнятні для військового кабінету. У нас є країна з армією, а не армія з країною», — заявив Нетаньяху.

За даними ізраїльських ЗМІ, керівництво країни не планує зараз формувати новий коаліційний кабінет, хоча з такою пропозицією раніше виступали ультраправі партії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські військові вперше затрофеїли ворожий «танк-черепаху» (відео)