В Ізюмі затримали колаборантку, яка розповсюджувала газети «Харків Z» (фото)
СБУ

Колишня співробітниця «Укрпошти» з Ізюма перейшла на бік окупантів і поширювала пропагандистські газети «Харків Z». Її затримали і відправили в СІЗО.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«43-річна працівниця одного з відділень «Укрпошти» в Ізюмі. Після захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на знак подяки за таку «лояльність» гауляйтер Ізюмського району особисто запропонував їй очолити створене агресором місцеве відділення «російської пошти».

На новій «посаді» зловмисниця виконувала завдання окупаційної адміністрації щодо поширення кремлівського режиму через засоби поштового зв’язку.

«Для цього вона організувала розсилку пропагандистських видань РФ до місцевих жителів. Серед них — «Комсомольська правда» і «Харків Z», — пояснили в СБУ.

У цих «виданнях» російські автори виправдовували збройну агресію рф, дискредитували Сили оборони і закликали людей підтримати окупантів.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який коригував російські ракетні удари.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила на земельних оборудках настоятельку храму УПЦ МП на Черкащині