У Києві чиновники в 20 разів переплачували за озеленення (документи)

Чиновники Голосіївського району столиці під час війни закуповують рослини для озеленення за цінами, які майже у 20 разів перевищують ринкові.

На це звернули увагу київські активісти, проаналізувавши документи із закупок.

Відповідно до договору, який розміщений у вільному доступі на сервісі Prozorro, Управління зелених насаджень Голосіївського району Києва у лютому 2023 року закупило розсадницької продукції на понад 3 млн грн.

Причому одному з ФОПів в обхід тендера заплатили за одну рослину дерена білого 2904 грн. Хоча цю ж рослину наприкінці минулого року закупали за 414 грн. А в інтернеті ціни на дерен білий стартують від 149 грн за одиницю.

Раніше дивні операції чиновників Голосіївського району вже привертали увагу столичної прокуратури. Зокрема, двох посадовців Голосіївської РДА підозрюють у заволодінні коштами на ремонті укриттів. А ще одну чиновницю підозрюють у привласненні понад 1 млн грн, які вона планувала отримати на махінаціях із закупівлі генераторів для шкіл.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Влада Києва не підтримала петицію про скасування зупинки транспорту під час тривоги