В кремлі прокоментували можливість обміну Медведчука на полонених

В росії прокоментували затримання кума путіна Віктора Медведчука.

Речник президента рф дмитро пєсков, коментуючи російським ЗМІ можливість обміну лідера ОПЗЖ на український військовополонених, заявив: «це не громадянин росії, а іноземний політичний діяч, ми взагалі не знаємо, чи хоче він цього». При цьому одразу після затримання Медведчука він допускав, що ця новина може виявитися фейком.

Секретар російського Радбезу дмитро мєдвєдєв про можливість обміну кума путіна нічого не говорив, а натомість пригрозив викраденням українських політиків.

«Цим діячам (українським високопосадовцям, — ред.) варто уважно озиратися по сторонам і міцно зачиняти двері на ніч, щоб самим не опинитися у списку людей на обмін», — написав він у своєму Telegram-каналі.

Радник голови МВС Україні Вадим Денисенко при цьому допустив, що сам Медведчук може не захотіти, щоб його передавали росії. За його словами, кум путіна багато років розкрадав гроші, які кремль виділяв на підтримку проросійських партій, і тому в окупантів до нього багато запитань.

«Він розуміє, що він був одним із головних людей, які будували проросійські політичні партії, проросійські громадські організації, і, вочевидь, проросійські парамілітарні організації. Власне кажучи, він освоював, судячи з усього, достатньо великі кошти. І він розуміє…що до нього теж буде дуже багато запитань», — зазначив Денисенко в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, 12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука в результаті спецоперації СБУ. Він також допустив можливість обміну лідера ОПЗЖ на українських військовополонених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чмоня 2.0. Соцмережі вибухнули яскравими фотожабами на затримання Медведчука