В Курській області впав іранський ударний дрон Mohajer-6 (відео)
Ілюстративне фото

В Курській області впав ударно-розвідувальний безпілотник Mohajer-6, який був експортований до рф з Ірану. Фото дрона опублікували місцеві Telegram-канали.

Як пише Мілітарний, на кадрах видно, що дрон був озброєний двома корегованими авіабомбами Ghaem-5. Також помітно його бортовий номер — «ER-858». Таке похначення свідчить про те, що безпілотник був експортованих з Ірану до Росії.

Росія отримала ці дрони ще у 2022 році разом з першими «шахедами», однак використовує їх не дуже активно і переважно у розвідувальних цілях. Оскільки озброєння Mohajer-6 розраховане на використання з відносно великих відстаней до цілі. Наприклад, дальність ураження авіабомбами Ghaem-5 становить до 40 км.

Наразі це третя підтверджена втрата росією дронів цього типу. Перший був підбитий чи посаджений силами РЕБ біля узбережжя Одещини ще восени 2022 року. А другий у червні 2023 року став жертвою «дружнього вогню».

Mohajer-6 має максимальну злітну вагу 600 кг, корисне навантаження 100 кг і дальність польоту 200 км. Він має максимальну швидкість 200 км/год, тривалість польоту 12 годин і максимальну висоту польоту 5400 м.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вночі сили ППО збили усі ворожі «шахеди» та крилаті ракети Х-101