В «лнр» підготували пропагандистську методичку для вчителів: деталі

Окупанти з «лнр» підготували до 1 вересня пропагандистську методичку «Структурний план уроку на тему «Моя історія», за яким планують навчати школярів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У так званому «Структурному плані уроку на тему «Моя історія» зібрані псевдоісторичні факти, які розповідають, що нібито України не існує.

«Більшість цитат зі згаданого документу суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду», — зазначили у розвідці.

Зокрема, школярам планують розповідати про те, що росіяни, українці та білоруси — один народ: «східні слов'яни, спадкоємці Древньої Русі, хрещеною у Херсонесі князем Володимиром».

«Стародавній Русі, Російській імперії та сучасній росії була уготована доля стати спадкоємицею великої Візантії, яка колись була центром всього цивілізованого світу, мала найбільшу культуру і глибоку релігійну традицію», — кажуть окупанти.

За методичкою, Захід нібито намагається «підірвати єдність і стабільність Серцевинної Землі — росії», тому США та ЄС тиснуть на Україну та нав’язують їй антиросійську позицію.

Також стверджують, що Україну сотворив Ленін, а українську мову нав’язували людям насильно.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські окупанти оголосили полювання на підручники з історії