В лютому коронавірус можуть виявляти у 59 тис. українців щодня — головний санлікар
Unsplash

Ігор Кузін, головний санлікар України, озвучив прогноз РНБО про захворюваність на коронавірус серед українців під час нової хвилі.

За попередніми розрахунками, 59 тис. осіб можуть хворіти щоденно. Всього за лютий може захворіти близько 1 млн українців, заявив Кузін в інтерв’ю Liga.net.

Головний санлікар зазначив, що вважає це досить оптимістичним прогнозом.

РНБО передбачає, що пікові показники припадуть приблизно на 20-25 лютого. Однак Ігор Кузін попереджає, що швидкість спадання хвилі захворюваності невідома.

«За американськими прогнозами, які роблять для України, пікові показники захворюваності очікуються приблизно на середину лютого і доволі швидке спадання до 1 квітня», — додав санлікар.

Кузін підкреслив, що за досвідом інших країн світу, хвиля «Омікрону» наростає впродовж 1-1,5 тижня, і спадає теж доволі швидко. Однак це призводить до пікових навантажень на медсистему та роботу об’єктів критичної інфраструктури.

Раніше Chas News писав, що українське Міністерство охорони здоров’я оприлюднило список основних симптомів коронавірусного штаму «Омікрон».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Гонконзі знищать понад 2 тис. хомʼяків через коронавірус