В Маріуполі росіяни змушують місцевих діставати з-під завалів трупи цивільних за продуктові пайки

У Маріуполі окупанти змушують місцевих розбирати завали будинків та діставати трупи. Це дозволяє отримати продуктові пайки та прогодувати рідних, а також бути бодай у відносній безпеці.

Про це повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

За її словами, під розібраними завалами кожного з будинку знаходять десятки трупів. Тому, ймовірно, загиблих буде більше ніж 20 тис. На пресконференції захисники Маріуполя зазначили, що померло 25 тис.

«Мерія міста має свідчення чоловіка, якому довелося виконувати цю страшну роботу. Він розповів про те, що у багатьох маріупольців від побаченого почалися нервові зриви. Російські загарбники не дозволяють ховати містян, які загинули у власних помешканнях. Відтак, на дверях їхніх осель залишають написи, на яких вказують не дату смерті, а виявлення трупа. Вони чекають черги на поховання прямо у квартирах чи будинках», — зазначила Денісова.

Супутникові знімки Maxar Technologies свідчать про те, що окупанти протягом кількох днів ведуть роботи на місці драмтеатру, який вони бомбардували. Туди вже підігнали важку будівельну техніку.

З-під уламків театру вивозять тіла загиблих. Їх планують закопати у 300-метровій траншеї у Мангуші.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.