В Міненерго підтвердили, що обговорюють підвищення тарифу на світло

У міністерстві енергетики не виключають, що в Україні можуть зрости тарифи на електроенергію. Цей варіант обговорюють, оскільки потрібні ресурси для наступного опалювального сезону.

Про це заступниця міністра Світлана Гринчук розповіла в ефірі телемарафону.

«Ми обговорюємо, в тому числі підвищення тарифів. Ми аналізуємо всі доступні нам фінансові ресурси, у тому числі допомогу від наших партнерів, яка надається, яка задекларована ними й що буде надана найближчим часом. Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу», — сказала вона.

При цьому Гринчук наголосила, що остаточне рішення з цього приводу ще не ухвалено. Однак, за її словами, уряду, ймовірно, доведеться підвищити тариф, щоб мати ресурси для підготовки до наступного опалювального сезону.

«Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку», — додала вона.

Нагадаємо, на фоні масштабних російських атак в Україні почали активно обговорювати можливість перегляду тарифів на світло. Так, напередодні перший заступник голови комітету Верховної ради з енергетики Олексія Кучеренко заявив, що уряд може з 1 червня підвищити вартість електроенергії у півтора рази — приблизно до  3,5-4 грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію до кінця весни