В Міноборони назвали чисельність білоруських військ на кордоні з Україною

Наразі відсутні ознаки підготовки до нового наступу з території Білорусі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

«Загроза з боку білорусі ніколи не спадала. Але для того, щоб з території цієї країни знову розвинути наступ, потрібно створити потужне наступальне угруповання. Ми це вже бачили в перші тижні повномасштабного російського вторгнення», — зазначив Мотузяник та додав, що зараз такого угруповання українська розвідка не спостерігає.

За його словами, білоруська армія налічує понад 60 тис. осіб і буде збільшена ще на 20 тис. у зв’язку зі створенням південного оперативного командування.

На кордоні з Україною у Брестській та Гомельській областях зараз перебуває до 7 батальйонів — це близько 3,5-4 тис. солдатів.

Водночас у низці населених пунктів розквартировані російські війська і їх кількість може швидко збільшитись.

«У зв'язку з тим, що Білорусь надає росіянам усю логістику, цілком можливо, що росіяни зможуть досить швидко перекинути на територію білорусі додаткові резерви. Але до наступу їм треба готуватися. Станом на сьогодні ми цього не бачимо», — сказав Мотузяник.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лукашенко заявив про початок «переділу світу» та знову пригрозив Україні