В Міноборони розповіли, як працюватиме е-кабінет військовозобов'язаного

Міністерство оборони планує запустити е-кабінет військовозобов'язаного влітку 2024 року. Його створять для кожного військовозобов'язаного, але громадяни самі будуть вирішувати, користуватися цією функцією чи ні.

Про це в ефірі телемарафону розповіла Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони України.

«Кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, фактично це буде заздалегідь готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні, буде справою кожного громадянина/громадянки», — зазначила вона.

За її словами, електронний кабінет дасть можливість військовозобов'язаним надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе, що містяться в реєстрі, водночас не звертаючись до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки особисто.

Черногоренко також додала, що в електронному реєстрі військовозобов'язаних містяться тільки ті дані громадян, які прописані в законі й можуть сприяти зменшенню кількості помилок при військовому обліку. При цьому кожен може подати через електронний інтерфейс ті дані, які вважає за потрібне.

Нагадаємо, 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про створення електронного реєстру військовозобов’язаних. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Реєстр військовозобовʼязаних «Оберіг»: яка там є інформація і як її перевірити
Зеленський підписав закон про мобілізацію з 25 років