В МВС запропонували випускати чоловіків за кордон за $3-5 тис.

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів запропонував дозволити виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон за умови сплати ними страхового внеску.

Таку думку він висловив у своєму Telegram-каналі.

«Так, на жаль, війна на довго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду - це не заборонити або дозволити. Це питання як їхати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше», — зазначив він.

Андрусів наголосив, що останні роки «саме кошти заробітчан рятували нашу економіку» і в нинішніх умовах тотальна заборона на виїзд для чоловіків лише шкодить Україні.

«Тому ще раз питання не в забороні, а в підході до регулювання виїзду», — вважає радник голови МВС.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розширив список категорій військовозобов'язаних чоловіків, які мають право виїжджати за кордон під час воєнного стану за рахунок спортсменів, далекобійників та залізничників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикордонники пояснили, хто з спортсменів може виїхати за кордон