В МЗС розкритикували прохання конгресвумен розслідувати «зв'язки Єрмака з росією»
Twitter / @RepSpartz

Олег Ніколенко, представник міністерства закордонних справ України, розкритикував звернення Вікторії Спартц, членкині Палати представників США, з проханням розслідувати можливі «зв'язки росією» голови ОП Андрія Єрмака.

Напередодні політик українського походження звернулася до президента Джо Байдена, заявивши про наявність «різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків з росією».

У своєму листі вона згадує про призначення Олега Татарова заступником Єрмака з питань правоохоронної діяльності та про його минуле за часів Януковича.

«Тоді як президент Зеленський тяжко працює для створення союзів із Заходом і нашою країною, на нас лежить відповідальність повідомити йому, якщо ми маємо занепокоєння щодо ключових людей у його оточенні», — пише Спартц.

В МЗС України звернення членкині Палати представників розкритикували. Речник Олег Ніколенко заявив, що дії Спартц є «неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди» і «втягнути нашу державу у внутрішню політику США».

У міністерстві вважають, що жінка намагається заробити собі додатковий політичний капітал та закликають «припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України».

Нагадаємо, Штати нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $400 млн. З-поміж іншого, до нього увійдуть ще чотири новітні ракетні системи HIMARS.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

День Незалежності США: фото та відео святкування головного національного свята