В очікуванні дешевих квитків. У підписання угоди з ЄС про відкрите небо новий крайній строк — червень

Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом може бути підписана у другій половині червня.

Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій у розмові з представником Кабміну у Верховній Раді, нардепом Василем Моканом.

«Друга половина червня — ми вже очікуємо підписання», — сказав Криклій, зазначивши, що такий термін озвучили у Єврокомісії.

«Це вперше, коли вони самі озвучили конкретні дедлайни по підписанню і по кроках. Раніше було абстрактніше. Доведеться просто почекати. Ручку вже підготували до підписання», — уточнив політик.

Угода про спільний авіаційний простір з ЄС, відома також як угода про «відкрите небо», мала бути підписана 11 лютого. На початку лютого в офісі президента України заявили, що підписання зірвалося.

Ця угода була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Шанс на швидке підписання дав вихід Великої Британії з ЄС, проте на жовтневому саміті Україна-ЄС Брюссель, посилаючись на незавершений процес «розлучення» з Британією, знову переніс це підписання.

Угода про спільний авіаційний простір має на меті урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами та як наслідок – має зменшити ціни на квитки.

Україна та ЄС після зриву угоди про «відкрите небо» хочуть укласти її якомога раніше