В Одесі наркодилер та наркоман підпалили авто військового на замовлення ФСБ — СБУ

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали в Одесі двох чоловіків, які мали підпалювати авто українських військових на замовлення ФСБ.

Вони, щоб виявити потенційні цілі, об’їжджали міські вулиці, де фіксували номерні знаки та місця паркування авто, за кермом яких перебували військовослужбовці.

Отриману інформацію вони дистанційно передавали своєму російському куратору. Після «відмашки» від ФСБ виконавці підпалювали обране куратором авто, а потім переховувалися за різними адресами.

Так злочинці спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Після цього вони намагались на деякий час «залягти на дно», щоб потім продовжити серію підпалів.

Однак правоохоронці зірвали ворожі плани — встановили місця перебування обох зловмисників і затримали їх у власних помешканнях.

За даними слідства, одним із затриманих — раніше судимий наркодилер з Одеси. Для вчинення злочинів рецидивіст залучив наркозалежного місцевого жителя, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами злочинів, ємності із розпалювачем та банківські картки, на які мали отримати «винагороду» від окупантів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди). Їм загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві мати з 14-річном сином підпалила дві автівки військових — поліція (фото)