В Одесі працівники ТЦК затримали чоловіка з олігофренією: у військкоматі відреагували

У Одеському обласному ТЦК та СП відреагували на нібито затримання працівниками військкомату хлопця з вадами серця та олігофренією.

У соцмережах поширили відео, де, зі слів авторки, хлопця затримали уранці 30 травня та доставили до збірного пункту. Після того, як він пройшов ВЛК його визнали придатним до служби в армії. Авторка відео розповіла, що у військкоматі хлопця тримали аж до вечора.  

У ТЦК пояснили, що згідно з законом, чоловіків з легким ступенем олігофренії можуть визнати придатними до служби у тилових частинах.

«Однак, в цьому випадку важливо врахувати, що жодних медичних документів, які підтверджують діагноз хлопця, не було надано ані представникам Київського РТЦК та СП міста Одеса, ані членам військово-лікарської комісії», — йдеться у повідомленні.

Також у військкоматі наголосили, що хлопець пройшов військово-лікарську комісію відповідно до установленого порядку, а всі процедури відповідали законодавству.

Нагадують, що під час воєнного стану кожен громадянин повинен постійно носити з собою військово-облікові документи, які підтверджують наявність хвороб чи інших причин для звільнення від мобілізації. Відсутність таких документів може призвести до «непорозумінь та непередбачуваних ситуацій».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Черкащині працівнику ТЦК кинули у двір вибухівку