В Одесі викрили агітаторів і ботоферму, які пропагували сепаратизм
СБУ

СБУ викрила і припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та ботоферми в Одесі. Вони пропагували сепаратизм та були спрямовані на розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

П’ятеро мешканців Одеси виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію та поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні. Відповідні сюжети мали публікувати й у російських ЗМІ.

Зловмисники хотіли створити «потрібну інформаційну картинку» напередодні та під час травневих свят.Через соцмережі вони поширювали матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення екссудді Чауса — адвокат

Інформаційні матеріали мали створити передумови для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні на початку травня.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників співробітники СБУ виявили друковані видання, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, а також іншу заборонену законодавством продукцію. Слідчі кажуть, що зловмисники планували розповсюджувати це під час масових травневих заходів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Служба безпеки виявила фінансовану з Росії мережу ботоферм