В Одесі затримали агента рф, який шпигував за мобільними групами ППО та штурмовою бригадою «Лють»

Служба безпеки України затримала в Одесі агента російських спецслужб, який передавав дані для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Зловмисник готував координати для ворожих атак на тимчасові бази підрозділів об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють» та місця дислокації мобільних вогневих груп ППО. Його дії могли призвести до значних втрат серед українських військових», — повідомили в СБУ.

Встановлено, що російська спецслужба завербувала 63-річного одесита дистанційно. За гроші він погодився співпрацювати з ворогом, збираючи геолокації для ударів. 

Щоб приховано отримати необхідну інформацію, агент регулярно обходив місто під виглядом прогулянок, фотографуючи військові об’єкти. Для передачі розвідданих він використовував електронну пошту.

«Співробітники СБУ покроково задокументували розвідактивність фігуранта і затримали його «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта», — додали в СБУ.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності. Зловмиснику вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Зараз агент перебуває під вартою, а співробітники СБУ продовжують додаткові заходи для убезпечення базування українських військових.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для військових кораблів рф (фото)