В Одесі затримали рецидивіста, який наводив ракети рф на будівлі СБУ та прокуратури (фото)
СБУ

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У 2019-му одесит отримав судимість за публічні заклики до зміни меж кордону України. Тоді йому призначили умовний термін покарання, що дозволило засудженому вийти із СІЗО на волю.

Згодом чоловік «заліг на дно», але навесні 2023 року фігурант продовжив поширювати у соцмережах свої антиукраїнські заклики. Тоді його помітила російська фсб та завербувала для коригування вогню по Одесі.

Одним із перших завдань, яке дали агенту, був пошук і передача координат комплексу ППО. Також зловмисник передав місцезнаходження декількох будівель СБУ та прокуратури, аби помститися за засудження.

Для отримання розвідданих агент обходив місто та його околиці та фіксував місця можливої дислокації військових. Цю інформацію чоловік направляв до фсб через популярний месенджер з двох мобільних телефонів. Після завершення сеансу зрадник видаляв усю переписку для конспірації.

За співпрацю з окупантами він отримував від них грошову «винагороду» на власну банківську картку.

Втім, співробітники СБУ вчасно дізналися про дії агента. Правоохоронці провели комплексні заходи для убезпечення пунктів базування Сил оборони, а самого фігуранта затримано під час передачі розвідданих агресору.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено три бойові гранати та набої до стрілецької зброї.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Смоленські нафтобази атакували дрони СБУ — ЗМІ