В одеському слідчому ізоляторі, де перебуває Стерненко, сталася пожежа
УНІАН

У суботу в одеському слідчому ізоляторі, де знаходиться Сергій Стерненко, сталася пожежа, яку оперативно загасили.

Про це повідомляє УП із посиланням на відділ комунікації державної кримінально-виконавчої служби. Загоряння було в харчовому блоці СІЗО і його швидко ліквідували. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

В одеському телеграм-каналі з'явилося відео з уточненням, що горить СІЗО на вулиці Водопровідній. Пізніше відео опублікувало місцеве видання «Думская».

У Департаменті з питань виконання кримінальних покарань розповіли, що пожежа сталася о 19:50 через необережне поводження з вогнем. Загоряння сталося у підсобному приміщенні  для господарського інвентарю, яке прилягає до харчоблоку державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

В результаті пожежі було пошкоджено покрівлю площею 5 кв. м.

Чиновники пишуть: «Травмованих серед засуджених та співробітників немає. Харчоблок установи працює у штатному режимі. Пожежу ліквідовано о 20:40».

Передісторія

23 лютого 2021 року одеський суд засудив Стерненка та Руслана Демчука до семи років і трьох місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.

Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.

У 9 містах організували акції на підтримку Стерненка, який називає себе невинним. У Києві 23 лютого мітингували біля Офісу президента, там були сутички, затримали 24 людини, але потім відпустили.

Справа Стерненка. Під Офісом президента поновились протести (онлайн)