В Офісі президента розповіли, чи вдасться завершити війну до кінця року

Михайло Подоляк, радник глави Офісу президента, заявив, що завершення війни росії проти України до кінця цього року малоймовірне, оскільки Москва має значні ресурси.

Про це він розповів в інтерв'ю Report.

«Ми хотіли б закрити цю тему, і не тільки референдуму, а й загалом питання окупації з боку РФ і повного звільнення наших територій. Але реальність більш жорстока, і це життя. Треба розуміти, що хочу особливо відзначити, що у Росії великі резерви живої сили, і зараз оголошено мобілізацію. Росія не шкодуватиме людей, яких буде „витрачати“ на цю війну», — заявив Подоляк.

За його словами, після успішного контрнаступу ЗСУ на харківському напрямку політична еліта росії почала розуміти, що вона може програти війну, а країни світу переконалися в слабкості армії та військово-промислового комплексу рф.

«У Росії немає на сьогодні талановитих полководців, стратегів і тактичних командирів. Я б сказав, що Росія не була повністю готова до цієї війни», — додав Подоляк.

Водночас радник глави ОП наголосив, що попри усе росія й надалі має велику кількість ресурсів. Йдеться про живу силу, техніку та боєприпаси.

«На жаль, нам доводиться звільняти наші території ціною життів наших людей, і це не короткостроковий процес. Звичайно, ми хотіли б сказати, що території України будуть звільнені до зими, до Нового року. Я можу тільки сказати: «Дай Бог!»», — зазначив він.

Раніше Кирило Буданов, начальник ГУР Міноборони України, повідомляв, що переломний момент у війні відбудеться у серпні, а до кінця року бойові дії знизяться практично до нуля.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна хоче деокупувати Херсон та Нову Каховку до кінця року — CNN