В Офісі президента відмовилися від «економічного бронювання» — ЗМІ

В Офісі президента відмовилися від ідеї так званого «економічного бронювання» від мобілізації.

Про це пише «РБК-Україна» з посиланням на джерела.

Співрозмовник видання розповів, що у Генштабі побоюються, що «економічне бронювання» не розв’яже проблему з нестачею кадрів. Крім того, його можуть буде сприйнято як «відкуп» від мобілізації, що будуть критикувати військові.

Зараз відмову від «економічного бронювання» планують перекрити зростанням податків.

«Наразі від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб. Але 5 млрд доларів (200 млрд грн — Прим. ред.), які через це не потраплять до бюджету, треба чимось покрити. Думаю, зростання податків частково вирішить цю проблему», — сказало джерело.

Водночас у Генштабі відмовилися коментувати своє побоювання щодо «економічного бронювання».

Голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев зазначив, що бронювання та підвищення податків взагалі не пов’язані, а підвищення податків буде в будь-якому разі.

Раніше у Комітеті з питань економічного розвитку Ради запропонували бронювати від мобілізації працівників за 20 тис. грн військового збору. Хотіли, аби роботодавці самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, та щомісяця сплачували таку суму за кожного з них.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Протягом місяця у «Дії» має запрацювати електронне бронювання — Міноборони