В ОК «Південь» пояснили, чому рф не завдала масованого удару по Україні на Різдво

Росіяни не завдавали масованих ударів по Україні на Різдво через необхідність паузи.

Про це в ефірі телемарафону розповіла Наталя Гуменюк, начальниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня.

За її словами, окупанти вивели в Чорне море кораблі, але серед них немає ракетоносіїв. Їм заважають несприятливі погодні умови.

«Один з них великий десантний корабель...Це демонстрація присутності та сили. Але поки що немає ракетоносіїв. Оскільки погода не сприяє: похолодало і трошки штормить. Можна говорити про те, що в них ще не закінчена підготовка до масованих ракетних ударів», — розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що ймовірніше росіяни не атакували Україну на Різдво через те, що їм потрібна пауза.

«Це ніяке не «перемир’я», а потреба в часі, для того, щоб провести аналіз своїх наявних сил та потужностей і спланувати подальші дії. Тому що вони дійсно потерпають, не мають успіху на суходолі. Для них складна ситуація на півдні та сході, що змушує їх керівництво вишукувати нові способи», — пояснила Гуменюк.

Крім того, вона не виключає, що окупанти можуть розробляти нову тактику атак з використанням іранських дронів-камікадзе та ракет. Водночас зараз завдавати ударів росіянам заважає і погода.

Раніше у розвідці спрогнозували, коли очікувати новий масований обстріл України та від чого залежать терміни нових атак.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чи закінчиться війна в Україні у 2023 році: прогнози та умови