В ОП відмовилися реєструвати петиції про розблокування іноземної зброї для «Азову»

Сайт Офісу президента відмовився реєструвати петиції щодо сприяння розблокуванню надання західної зброї та допомоги 12-й бригаді спеціального призначення «Азов». Про це повідомив командир підрозділу Денис Прокопенко

«Публікацію петиції, яка закликає політичне керівництво України докласти всіх зусиль, аби поправку про заборону надання «Азову» американської зброї було вилучено з законів США про консолідовані асигнування, було відхилено», — повідомив він і зазначив, що сайт відмовився реєструвати її двічі.

В офіційній відповіді зазначено, що порушене у петиції питання «не належить до повноважень президента, вичерпний перелік яких визначений Конституцією».

Прокопенко нагадав, що внаслідок законодавчої заборони у США, бійці «Азову» мусили обороняти Маріуполь у 2022 році із обмеженими ресурсами застарілим озброєнням. Ця заборона і досі продовжує діяти.

«Азов» довів кров’ю свій професіоналізм і рішучість у відбитті російської агресії. Бійці 12-ої бригади «Азов» щодня захищають цивілізований світ і потребують підтримки для отримання сучасного західного озброєння», — наголосив Прокопенко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скільки країни світу витрачають на військові цілі — рейтинг SIPRI