В ОП заявили, що заклики до переговорів з рф дорівнюють вимогам капітулювати

Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента України, заявив, що спроби схилити Україну до переговорів із Москвою після низки воєнних перемог Києва виглядають «дивно» і рівнозначні вимогам капітулювати.

Про це він сказав у коментарі AFP.

«Коли у тебе ініціатива на полі бою, трохи дивно отримувати пропозиції на кшталт: «Воєнним шляхом все одно нічого не досягнеш, треба домовлятись», — заявив посадовець. На його думку переговори означатимуть, що «країна, яка повертає свої території, має капітулювати перед країною, яка програє».

Подоляк зазначив, що Москва не робила прямих пропозицій сісти за стіл перемовин, намагаючись передати сигнал через посередників.

«Росія не хоче переговорів. Росія проводить комунікаційну компанію під назвою переговори. Вона просто буде тягнути час, навчати мобілізованих, знаходити додаткове озброєння», — пояснив радник голови ОП і додав, що попри поразки путін все ще вірить, що зможе знищити Україну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Папа Римський готовий стати посередником у переговорах між Україною та росією