В рф заговорили, що хочуть закінчити війну на теперішніх лініях фронту — Reuters

Президент рф володимир путін нібито готовий зупинити війну в Україні шляхом домовленостей про припинення вогню, які визнавали б поточні лінії фронту. Така інформація з’явилася на тлі нового наступу на Харківщині.

Про це пише Reuters з посиланням на чотири російські джерела.

Президент рф наразі вважає, що територіальних захоплень у війні достатньо, щоб «продати перемогу» російському народу, додали джерела видання.

Наближені до Кремля люди відзначили: путін розуміє, що будь-які нові досягнення вимагатимуть ще однієї загальнонаціональної мобілізації, а він цього не хоче. Інше джерело, наближене до російського диктатора, заявило, що його популярність впала після першої мобілізації у вересні 2022 року.

Національний призов налякав частину населення росії, змусивши сотні тисяч чоловіків призовного віку залишити країну, відзначає Reuters. Опитування показали, що популярність путіна впала на кілька пунктів.

Можливість переговорів між Україною та рф: що відомо

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що мир на умовах путіна є неможливим. У 2022 році він підписав указ, який офіційно оголосив будь-які переговори з путіним неможливими.

А втім, нещодавно в РНБО заявили: Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами.

У росії кілька разів заявляли, що нібито готові до мирних переговорів з Україною, але водночас відкидають пропозиції та ініціативи Києва, а також не сприймають Саміт миру у Швейцарії.

Низка аналітиків переконані, що росія не піде на переговори до президентських виборів у США в листопаді 2024 року — у надії, що переможе Дональд Трамп і змусить Україну прийняти вигідні для росії умови.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Перший Саміт миру пройде у Швейцарії 15-16 червня — Офіс президента