В річницю завершення війни. Північна та Південна Кореї відновили розірвані лінії зв'язку
Getty Images

Зранку 27 липня Південна та Північна Корея відновили колись розірвані «гарячі лінії». Таким чином лідери цих держав хочуть відновити напружені відносини. 

Про це повідомляє Reuters.

Лідери КНДР та Південної Кореї з квітня обмінювалися численними листами та погодилися відновити телефонну лінію, перерізану Північною Корею в червні 2020-го року на тлі провалу мирного саміту за посередництва Дональда Трампа.

Державне інформаційне агентство КНДР KCNA підтвердило цю інформацію.

В KCNA заявили, що всі корейці хочуть якнайшвидше оговтатися від невдач, і лідери півночі та півдня «домовились зробити великий крок у відновленні взаємної довіри та сприянні примиренню шляхом віднови припинених міжкорейських ліній зв'язку».

Це сталось у 68-у річницю підписання угоди про припинення вогню, яка закінчила Корейську війну, зазначає агентство dpa.

Чому обірвався зв'язок між країнами

У червні 2020 року Північна Корея в односторонньому порядку перервала всі канали зв'язку між урядами та військовими обох країн.

Також КНДР критикувала уряд в Сеулі за невжиття заходів проти активістів та північнокорейських біженців, які запускали на кордоні в Північну Корею листівки з критикою керівництва КНДР.

Крім того, у червні 2020 року також Північна Корея підірвала міжкорейський офіс зв'язку у своєму прикордонному місті Кесон, який відкрили після саміту лідерів Північної та Південної Кореї у 2018 році.

Байден розповів, за якої умови він зустрінеться з лідером КНДР