В РНБО назвали вимоги до Telegram-каналів для уникнення російських впливів
Unsplash

Секретар РНБО Олексій Данілов висловився щодо безпеки функціонування в Україні Telegram-каналів.

«Порушена нещодавно тема діяльності Telegram-каналів викликала більш ніж жваве обговорення у медіа і особливо у частини Telegram-спільноти, які в основному обурювалися висловленими застереженнями щодо їхньої діяльності і тих ризиків, які вони створюють», — написав Данілов у Facebook.

Голова РНБО виділив кілька пунктів, які стосуються функціонування в Україні цих інформаційних майданчиків. За словами Данілова, головною вимогою до Telegram-каналів має бути деанонімізація їхньої діяльності.

Також слід пам'ятати, що російський режим використовує Telegram-канали для маніпулювання суспільною думкою, поширення дезінформації і діяльності в режимі фейк-ньюз.

«До цього часу в Україні популярна мережа Telegram-каналів, що адмініструются 85-м головним центром спеціальної служби гу гш зс рф (підрозділ психологічних операцій зс рф). Саме через ці канали нам розповідають про «зрив мобілізації», «провал контрнаступу», «зраду союзників», «втому Заходу» і як висновок – «необхідні поступки і перемовини», — пояснив Данілов.

На думку секретаря РНБО, навіть зброю ворога можна і потрібно використовувати проти нього, протиставляючи якісний український продукт, який має авторів і відкриту редакційну політику, а не анонімних адміністраторів.

«Головна вимога до діяльності Telegram-каналів, це деанонімізація діяльності і дотримання в їх роботі загальноприйнятих журналістських стандартів», — підсумував Данілов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії вигадали вкид про смерть путіна, щоби потім ефектно його воскресити — Данілов