В росії блокують месенджер Signal, щоб позбавити комунікації ворогів режиму — Британська розвідка
Pixabay

У Британській розвідці вважають, що російська влада блокує захищений месенджер Signal аби обмежити комунікацію противників путінського режиму.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну, передає Європейська правда.

9 серпня росЗМІ повідомили, що російський федеральний регулятор у сфері телекомунікацій Роскомнагляд заблокував додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Signal для використання на території країни. 

Офіційним обґрунтуванням цього є «запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях».

Деякі коментатори, зокрема, припускають, що заборона спрямована запобігати поширенню інформації про український наступ в Курській області. Проте у Міноборони Британії вважають, що це малоймовірно.

Signal використовують багато незалежних російських журналістів та опозиційних активістів, аби уникнути всеохоплюючої системи електронного моніторингу російського уряду. Зокрема, системи оперативно-розшукових заходів ФСБ.

У цьому контексті обмеження, ймовірно, має на меті посилити здатність російської влади контролювати та обмежувати комунікації приватних осіб, вороже налаштованих до режиму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нові обмеження: російські блогери залишаться без монетизації на YouTube