В росії через санкції обвалився ринок елітних туристичних поїздок за кордон
Unsplash

У порівнянні з минулим роком в росії на 60% скоротилася кількість охочих придбати путівку в елітний тур за кордоном. 

Про це пише російське видання «Коммерсантъ», посилаючись на представників кількох турагентств.

Таке різке падіння фахівці пояснюють дією західних санкцій, враховуючи складність обміну валюти та високий ризик відміни бронювань для росіян в готелях.

Артур Мурадян, гендиректор компанії Space Travel, розповів, що навіть у дружніх до рф країнах банки дуже важко зараховують кошти від російських юрсіб. Чим більша сума, тим вища вірогідність, що установа просто поверне її назад.

Кількість авіакомпаній, які готові організовувати польоти першим класом із рф, також скоротилася, а ціни на квитки сильно зросли.

За словами одного з фахівців, першим класом зараз можна полетіти тільки через авіакомпанію Emirates Airline. Вартість перельоту туди й назад становить близько 1,4 млн рублів.

Проблема також у тому, що навіть цей перевізник не виконує такі рейси щодня.

Раніше Chas News писав, що російські пропагандистські видання почали давати інструкції, куди громадяни рф можуть вирушити за банківськими картами Visa і Mastercard, які не можна оформити в росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Центробанку росії заявили, що в країні не вистачає гудзиків для швейних виробництв