В росії уже створили відразу три Instagram-замінники (фото)
Unsplash

Після блокування Facebook та Instagram в росії почали роботу над створенням аналогів. Автори ідеї створити Instagram-замінник вирішили реалізувати її за декілька днів.

На даний момент відомо про три фото-соцмережі із назвами «Россграм», «Грустнограм» і Now. Створені за такий короткий час проєкти зовні практично не відрізняються від Instagram, а функції цих додатків не те, що не пропонують нічого нового — вони не дотягують до оригіналу. 

«Россграм»

«Россграм» не запрацював у заявлений час. На даний момент сервіс доступний  для обмеженого використання, а відео його роботи можна передивитись в Telegram-каналі та у групі в «ВКонтакте».

Медіа, яким вдалось побачити демонстрацію роботи цього додатку, не приховують, що він є повною копією проєкту Марка Цукерберга, з нього списано навіть дизайн елементів інтерфейсу. Наразі додаток доступний для обмеженого використання для тестувальників та блогерів. Повноцінний його запуск обіцяють у квітні. Хоча це не завадило появі проєкту-фальшивки у магазині мобільних застосунків Google Play. 

«Россграм»

Іще один Instagram-аналог — соцмережа Now від колишнього співробітника «Яндекса». Вона існує лише у вигляді мобільних додатків для iOS та Android, які ще офіційно не опубліковані у відповідних магазинах додатків. Тож для його тестування потрібно забезпечити смартфон можливістю встановлювати додатки до офіційного релізу (завантажити спеціальний сервіс або надати смартфону дозволи).

Тестування показали, що розробники представили іще одну копію оригінального Instagram, який до того ж працює доволі повільно, може розміщувати лише з фотографії та не підтримує «сторіс».

Now

Третій російський клон Instagram — це додаток з назвою «Грустнограм», розробники якого хоч якось намагались виділитись в порівнянні з конкурентами, проте їх спосіб викликає подив: ідея цього проєкту полягає в перетворенні всіх знімків у чорно-білі. Таким способом автори проєкту пропонують посумувати за заблокованим Instagram. Прототип «Грустнограма» було створено всього за тиждень.

На створення оригінального Instagram, за який компанія Facebook у 2012 році заплатила $1 млрд, знадобилось два роки — принаймні стільки минуло від появи додатку в App Store до повідомлення про рекордну угоду по поглинанню. Створити аналог настільки потужного додатку за 7-10 днів — така ідея викликає, як мінімум, подив, а реальність її втілення мимоволі порівнюється з ідеєю захоплення України за два дні. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.