У США відбулася дивна церемонія «Еммі». Лауреатам дозволили перебувати удома в піжамах

У неділю, 20 вересня, в Лос-Анджелесі відбулось вручення премії «Еммі». Церемонія 2020 року — 72-а в історії. Але, як і багато інших подій «коронавірусного» періоду планети, виявилась дивною і не схожою на попередні.

Церемонія проходила в порожньому Staples Center, трансляцію вели онлайн в Zoom. Номінанти залишались у себе вдома або в інших апартаментах. Причому їм дозволили відійти від традиційних смокінгів і суконь, а бути, дослівно, «у дизайнерській піжамі і записуватися в ліжку». Тому церемонія отримала назву «піжамної». Статуетки лауреатам вручали теж удома, причому для дотримання заходів безпеки «кур'єрів» одягнули у спеціальні захисні костюми, стилізовані дизайнерами під чорні смокінги.

У номінації «Кращий драматичний серіал» перемогу отримали «Спадкоємці» (Succession) каналу HBO. Всього цей серіал узяв 7 статуеток. У картині йдеться про історію сім'ї медіамагнатів. Могутній глава сімейства збирається піти на спочинок і серед спадкоємців розгортається неабияка битва за його місце.

Найкращим комедійним серіалом став «Шіттс Крик» (Schitt’s Creek). Він також взяв призи за кращу жіночу і чоловічу ролі в комедійному проєкті. Взагалі стрічка встановила рекорд для ситкомів — 9 нагород «Еммі». Це історія про ще одну незвичайну сім’ю: життя колишніх багатіїв, котрі розорились і вимушені переїхати в глибинку.

У категорії "Найкращий міні-серіал" перемогли "Хранителі" (Watchmen). Цей проєкт зібрав найбільше нагород — 11. Він є супергеройським фільмом за класичними коміксами від DC.

Переможцем номінації «Кращий документальний серіал» стала 10-серійна стрічка «Останній танець» про останній сезон легендарного Майкла Джордана в «Чикаго Буллз».