В Україні 60% внутрішніх переселенців залишились без роботи — дослідження
Unsplash

Міжнародна організація з міграції провела опитування серед внутрішньо переміщених осіб в Україні щодо ситуації з працевлаштуванням та підготовкою до зими.

Станом на кінець липня в Україні нараховували 6,6 млн внутрішніх переселенців. Водночас в організації зазначили, що 5,5 млн раніше переміщених осіб вже повернулися додому, зокрема, на Київщину, Харківщину, Одещину та Чернігівщину.

Серед переселенців критичною залишається ситуація з працевлаштуванням. За даними МОМ, 60% осіб, які мали роботу до переїзду, зараз її втратили. 9% переселенців не мали жодного доходу з початку війни, а 35% заявили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5 тис. грн.

Гострою пробемою також є підготовка до зими, і не лише серед переселенців. 44% усього опитаного населення сказали, що їм потрібна допомога з утепленням житла. При цьому 26% внутрішньо переміщених бояться, що муситимуть покинути своє нинішнє помешкання через те, що в ньому буде важко зимувати.

Раніше міністр Ірина Верещук заявила, що уряд прогнозує наступну хвилю внутрішніх переселенців восени через відсутність газопостачання в деяких містах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поляки витратили на допомогу українським біженцям близько $2 млрд