В Україні арештували майно довіреної особи Януковича на понад 1 млрд грн (фото)
СБУ

Служба безпеки України арештувала майно довіреної особи Віктора Януковича. Загальна сума заблокованих активів становить понад 1 млрд грн. Це банківські рахунки та чотири квартири у Києві, будинок та земля поблизу столиці, а також сім авто преміумкласу, серед яких, зокрема, Maybach.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Фігурант був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича та входив до  Партії регіонів. За даними джерела Української правди, йдеться про Миколу Янковського.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора йому та трьом його спільникам повідомили про підозру у фінансуванні та матеріальному забезпеченні діяльності терористичної організації «днр». Злочинний план полягав у створенні за законодавством так званої «днр» юридичної особи у тимчасово окупованому місті Горлівка, а також у відновленні виробництва та постачанні медпрепаратів до закладів «міністерства охорони здоров’я днр».

У 2015 році підозрювані відновили господарську діяльність підприємства із виробництва ліків на окупованій території. Вони забезпечують аптеки псевдореспубліки медикаментами й постачають знеболювальні для аптечок і військових шпиталів країни-агресора. Сплачуючи визначені «податки» до бюджету «днр» через «центральний республіканський банк», підозрювані здійснюють фінансування терористичної організації.

Екснардеп виїхав за кордон ще до початку повномасштабного вторгнення, двоє з його спільників перебувають на тимчасово окупованій частині Донеччини та продовжують управляти нелегальним бізнесом.

Арештоване майно довіреної особи Януковича

Арештоване майно довіреної особи Януковича

Арештоване майно довіреної особи Януковича

Арештоване майно довіреної особи Януковича

Арештоване майно довіреної особи Януковича

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

АРМА передала у державну власність майно паркового комплексу «Межигір’я»