В Україні арештували майно російського олігарха Алішера Усманова на 2 млрд грн

Співробітники Служби Безпеки з детективами БЕБ встановили місцезнаходження підпільних складів рф, де зберігали понад 160 тис. тонн української залізної руди.

Про це повідомили в СБУ.

Сировину знайшли на території декількох морських портів України. Загальна вартість вилученої руди сягає майже 2 млрд грн.

Правоохоронці встановили, що сировина належить компанії підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова. Бізнесмен входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля.

Зазначають, що окупанти хотіли нелегально переправити приховану руду до рф морськими суднами. Згодом сировину хотіли передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу рф, аби забезпечити потреби російської армії.

Співробітникам СБУ вдалося завадити планам росіян. На вилучене майно накладено арешт та вирішується питання щодо його передачі до Національне агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Очільника СБУ часів Януковича призначили головою окупаційної спецслужби Херсонщини