В Україні на рік продовжили мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ
OSCE SMM

Продовження на наступні 12 місяців мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні блокувала Вірменія, яка перебуває під впливом Росії, та інші країни. Попередній мандат місії минув 31 березня 2021 року, але його подовжили на рік.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова».

«У середу під питанням стояла можливість припинення місії СММ ОБСЄ, тому що вона блокувалася до останнього дня. І в середу, в день засідання Тристоронньої контактної групи, було таки подолано вето деяких країн, наприклад, Вірменії», — розповів Резніков.

Він натякнув, що Вірменія перебуває під впливом Росії.

«Під чиїм впливом перебуває країна — вгадайте самі», — сказав політик.

Раніше ЗМІ повідомляли, що деякі держави-учасниці ОБСЄ блокують рішення про продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на наступні 12 місяців.

Як ми писали раніше, в Офісі президента вважають за необхідне залучити до Мінських переговорів і переговорів у Нормандському форматі по Донбасу США. Це дозволить зробити переговорний процес більш ефективним.

Андрій Аксьонов у 2014-му проводив референдум про відділення Донбасу, а зараз стане народним депутатом