В Україні почали реформу міжнародних перевезень: закрили 280 автобусних маршрутів
Unsplash

Уряд запускає системні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень для покращення якості сервісу та послуг для пасажирів.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Так, комісія закрила 280 міжнародних автобусних маршрутів:

  • 118 без відповідних дозволів з боку Польщі;
  • 140 до росії
  • 22 до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники

За словами заступника очільника відомства Сергія Деркача, перший крок у реформі — верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік.

«Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу «єЧерга» для перетину кордону автобусами. Окрім цього, верифікація всіх маршрутів — це про можливість розширення ринку. Адже через наявність певного маршруту лише на папері, інший перевізник не може відкрити маршрут та надавати відповідні послуги», — наголосив він.

Деркач додав, що почнуть верифікацію із маршрутів до Польщі. Згодом таку ж роботу проведуть із маршрутами до інших країн.

Окрему увагу відомство приділить рейсам, які курсують через окуповані території, але які не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують. У такому випадку, перевізник має звернутись до міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У липні українці купили найбільше вживаних авто за останні 11 місяців — «Укравтопром»