В Україні призупиняють діяльність ОПЗЖ, Опоблоку, Партії Шарія та інших політичних сил
Офіс президента

Рада національної безпеки та оборони вирішила призупинити будь-яку діяльність низки політичних партій на час воєнного стану. Це рішення прийнято з огляду на політичні зв’язки, які мають низка політичних структур із росією, яка веде повномасштабну війну проти нашої держави. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в своєму відеозверненні.  

Згідно з рішенням заборонена діяльність наступних політичних партій: «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Опозиційний блок», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», партія «Соціалісти», «Блок Володимира Сальдо».

«Я хочу нагадати усім політичним діячам з будь-яких таборів: воєнний час дуже добре показує мізерність особистих амбіцій тих, хто намагається поставити власні амбіції, власну партію чи карʼєру вище за інтереси державні, за інтереси народу. Хто ховається десь по тилах, але вдає, ніби тільки він дбає про оборону. Будь-яка активність політиків, спрямована на розкол чи на колаборацію, не матиме успіху. Але отримає жорстку відповідь», — сказав президент.

Міністерству юстиції вже надано доручення невідкладно вжити заходи щодо заборони діяльності зазначених політичних партій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити