В Україні спростовують фейки російського Міноборони про знищені літаки над Одесою
Міноборони України

У росії за останні півтори місяці зробили вже три заяви про збиття українських військово-транспортних літаків над Одесою. Українській владі довелося спростувати фейки.

Вперше про знищення літака ЗСУ біля Одеси речник Міноборони рф Конашенков заявляв 17 квітня. Аналогічні повідомлення від надав і 26 травня та 4 червня. За словами росіянина, авіація поставляла зброю та боєприпаси.

Жодних доказів таких заяв у Міноборони рф надавати не стали. Якщо порахувати російські повідомлення про збиті українські літаки, то виявиться, що у Києва їх було 187 одиниць. Хоча за даними міжнародного аналітичного центру Global Firepower у 2021 році ЗСУ мали 172 борти.

Знищення літаків біля Одеси українська влада спростовує. 

«Ми це спростовуємо і над цим сміємося. Це вже не перша така їх заява, яка просто на голову не налазить. Вони такими заявами намагаються для своєї аудиторії компенсувати успіхи українських Збройних сил саме в плані протидії ворожій авіації», — заявив у коментарі ВВС речник Одеської ОВА Братчук.

У командуванні Повітряних сил інформацію також заперечили. Спростовувати російські фейки довелось і Пентагону.

«Жоден літак не був збитий. Немає жодних ознак того, що вони завдали удару по вмісту допомоги», — сказав у квітні представник американського Міноборони після першої російської заяви.

Тим часом українські бійці знищили на Донбасі ще один ворожий гелікоптер та підтвердили це відеозаписом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.